‘Mensen aan het denken zetten, maar we willen geen baksteen door het raam.’

Concept / Design / Fotografie

‘Kunnen jullie theater affiches maken die een divers en veranderend Nederland weergeven?’

VRAAG:

Onze voorstellingen zijn maatschappelijk geëngageerd en persoonlijk. Met humor en relativering worden grote maatschappelijke thema’s teruggebracht tot behapbare proporties.

De onderwerpen zijn vaak politiek geladen. En zitten vol tegenstellingen en ongelijkheid, maar er is ook plaats voor vermaak. Tijdens de voorstelling wordt je aan het denken gezet en die verschillende emoties en meningen botsen soms met elkaar.

Kortom: ‘Mensen aan het denken zetten, maar we willen geen baksteen door het raam’ - Eran

Zelfspot en humor doen de kijker nadenken over
belangrijke sociale kwesties.

INZICHT:

George en Eran, een Syrisch en Joods duo, maken voorstellingen waarin theater en stand-up comedy worden gecombineerd. Je wordt door hun scherpzinnigheid wakker geschud. Door de lach als medium te gebruiken, kunnen ze barrières doorbreken. Ze zijn baanbrekend en met een vlijmscherpe blik betreden zij het podium.

Tijdens de voorstelling barst je in lachen uit, ondervind je plaatsvervangende schaamte en zit je met tranen in je ogen. De onderwerpen die ze aankaarten laten je niet los. Ze zijn grensverleggend, intelligent en spreken uit ervaring. Door hun groot verantwoordelijkheidsgevoel zullen ze zich nooit de mond laten snoeren. Zij gebruiken het theater om het nieuws te brengen en je een spiegel voor te houden.

Balanceren tussen tegenstellingen en grenzen.

IDEE:

Contrasten en waarheden, we zetten ze tegenover elkaar. Ze hebben beide gelijk, maar ze zijn het niet (altijd) met elkaar eens. We zoeken naar culturele verwijzingen die soms met elkaar schuren. Op het eerste gezicht een vrolijk en kleurrijk beeld, maar kijk je goed dan zie je een nog diepere laag. Tegenstellingen die ongemakkelijk kunnen aanvoelen.

We proberen verschillende emoties te laten zien zoals, trots, humor en boosheid. De posters zijn voor mensen die willen doordenken, die openstaan voor meningen van anderen en wellicht zelf hun idealen durven aan te scherpen. Elke poster moet ogen openen en aan het denken zetten, pas dan is de missie geslaagd.