Hoe krijgen wij weer de lokale bezoeker terug na de ‘lock-down’?

Strategie / Concept / Fotografie / Design

OPDRACHT:

Maak kennis met het Frans Hals Museum - juist nu - op veilige afstand en zonder de drukte van hordes toeristen.

Help ons, met een outdoor en social media campagne, een lokale doelgroep (Haarlem en omgeving) het Frans Hals museum te laten bezoeken. En laat zien dat kunst uit de 17de eeuw niet stoffig, maar relevanter en dichterbij is dan men verwacht.

Hey, dat doe ik
thuis ook!

INZICHT:

Veel van de taferelen afgebeeld in de collectie van het Frans Hals Museum zijn gestileerde en geënsceneerde momenten uit het dagelijks leven. Een dagelijks leven uit de 17de eeuw weliswaar, maar op sommige schilderijen herkennen we ook kleine momenten van deze tijd.

Tijdens Corona ontstond er een trend op Instagram waarbij mensen thuis beroemde kunstwerken gingen hercreëren. Uit verveling of vanwege de frustratie en protest tegen de sluiting van de cultuursector.

Welke stukken uit de collectie van Frans Hals lenen zich om op deze trend in te spelen? En kunnen wij met het hercreëren van een alledaags, huiselijk tafereel uit de 17de eeuw mensen enthousiast maken voor een museumbezoek.

IDEE:

Huis uit, Museum in!

We vinden twee schilderijen met mooie en herkenbare situaties: Een typisch Nederlandse vrouw met gezonde blos op de wangen schenkt een lekker bakkie in (‘De Waardin’ van Frans Hals) en een jonge, schaarsgeklede man poserend met kwasten in zijn hand op de rand van een tafel of bed? (‘Mercurius’ van Hendrick Goltzius).

Beide schilderijen interpreteren we samen met de curator van het museum en maken een hedendaagse copy. Simpel belicht, alsof de foto thuis gemaakt is.

Van een instagram trend op je mobiel naar de echte versie in het museum. Van met ogen knijpen naar een schermpje, naar met grote ogen staren naar een doek.

Huis uit, Museum in!

Frans Hals
met mondkapje.

CONCEPT:

Het Frans Hals Museum bezoek je natuurlijk tijdens Corona geheel in stijl!